Országos tűzoltósági főfelügyelő


 

Dr. Bérczi László

Rendfokozat: tű. dandártábornok
Munkahely: Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség
Beosztás, munkakör: országos tűzoltósági főfelügyelő
Nyelvtudás: orosz, angol
Levélcím: 1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
Telefon / Fax: (06-1) 469-4114
E-mail cím: [javascript protected email address]

Önéletrajz:

 
Több, mint húszéves pályafutása során széleskörű gyakorlatot, szakmai tapasztalatot szerzett a tűzoltóság, a tűzvédelem területén vidéken és a fővárosban egyaránt.
Csaknem 17 éve dolgozik különböző vezetői beosztásokban, számos nagy fővárosi tűz- és káresetnél látott el irányítói feladatokat. Szakmai irányítói tevékenységén kívül részt vesz a tűzoltási és tűzvédelmi hatósági szakemberek felkészítésében, különböző szaktanfolyamokon, szakmai fórumokon tart előadásokat, illetve szakmai és civil szervezetek tevékenységében vállal szerepet. Tagja a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsnak, vezetője a tűzvédelem munkacsoportnak, elnöke a CTIF Magyar Nemzeti Bizottságának. A Rendészeti Szakvizsga Bizottság Katasztrófavédelmi és Tűzvédelmi Albizottsága tagjaként rendészeti szakvizsgáztatásra jogosult. Több szakmai publikációja jelent meg a tűzvédelem területén. A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar címzetes egyetemi docense. A fentieken túl veszélyesáru-szállítási biztonsági tanácsadói végzettséggel is rendelkezik.
 
Négy gyermeke van.
 

Szakmai pályája:

1994-2000 Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Karcagi Hivatásos Tűzoltóságon szolgált, 1997-től vezetői beosztásban (parancsnok-helyettes).
2000-2000 a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon mentésszervezési osztályvezető
2000-2001 a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon megbízott osztályvezető
2001-2010 a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokságon különböző vezetői beosztásokat – kerületi parancsnok-helyettes, tűzoltási osztályvezető, a hírközpont csoportvezetője, főosztályvezető-helyettes, főosztályvezető – töltött be
2010- a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője
 

Tanulmányok:

Az Ybl Miklós Műszaki Főiskolán tűzvédelmi mérnöki diplomát szerzett, majd elvégezve a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Védelmi Igazgatási Szak katasztrófavédelmi szakirányát, okleveles védelmi igazgatási manager lett. 2014-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Műszaki Doktori Iskolán doktori címet szerzett. Tudományos eredményei jól hasznosíthatók az alap- és középfokú, illetve a szakspecifikus BSc és MSc képzésein történő oktatásban.

Kitüntetések:

2009. Szolgálati Érdemjel ezüst fokozata
2010. Köztársasági Érdemjel
2011. Szent Flórián Érdemjel