Tűzoltóság - Szakterületi hírek


 
Aktualitásokról az önkénteseknek
2019. november 11. 16:41

Az önkormányzati, a létesítményi tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységével kapcsolatos szabályzókról, aktuális és soron következő feladatokról zajlik felkészítés november 11-12-én a különböző tűzoltóságok vezetői és képviselői számára. Hétfőn az önkéntes egyesületek képviselői kaptak tájékoztatást a napelemek jelenlétében történő, illetve a gázüzemű járművekkel kapcsolatos beavatkozásokról.

Továbbképzés a tűzvizsgálatról
2019. április 05. 13:15

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége május 15-ére a tűzvizsgálat témakörében szakértői továbbképzést szervez a Hotel Jogarba. Jelentkezni április 30-ig lehet.

Továbbképzés a tűzvédelmi szakértők számára Balatonföldváron
2019. április 04. 15:35

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége május 13-ára és 14-ére szakértői továbbképzést szervez a Hotel Jogarba. Jelentkezni április 29-ig lehet.

Elektromos és hibridrendszerekkel ismerkedtek magyar tűzoltók
2018. október 30. 09:27

Tizennégy magyar tűzoltó járt a német fővárosban október utolsó hetében, hogy részt vegyen a berlini székhelyű Gépjármű-iparági Ipartestület (Innung des Ffz-Gewerbes Berlin) által szervezett, a közúti gépjárművek magasfeszültségű rendszereit bemutató ötnapos képzésen.

Tűzvédelmi szakértői továbbképzést szervez a katasztrófavédelem
2018. szeptember 28. 12:57

A szakmai továbbképzésen a tűzvédelmi szakértők a hatósági tevékenységekkel kapcsolatos aktualitásokról, a beépített tűzjelző- és tűzoltó berendezések tervezésével, üzemeltetéssel kapcsolatos tapasztalatokról kaphatnak értékes információkat.

Elismerés a Magyar Mérnöki Kamarától
2018. május 23. 14:41

A Budapesti Műszaki Egyetemen tartotta éves küldöttgyűlését a Magyar Mérnöki Kamara. A május 12-én megrendezett eseményen az éves szakmai feladatok végeztével elismeréseket is átadtak.

Erdőtűzoltási operatív törzs alakult
2016. április 26. 07:56

Az elmúlt évtized nagy kiterjedésű erdőtüzeinek felszámolása közben mindig nagy segítséget jelentett a tűzoltásvezetők számára a tapasztalt szakemberek munkája a helyszínen. Az ezzel összefüggő jövőbeni feladatokkal kapcsolatban tartottak április 25-én megbeszélést az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség szervezésében, az érintett megyei főfelügyelők, kirendeltségvezetők részvételével.

Tűzvizsgálói konferenciát tartottak Kecskeméten
2015. december 15. 12:55

„Tűzesetek vizsgálata és tapasztalatai” címmel, második alkalommal szervezett konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága Kecskeméten, december 14-én. A konferencia előadásai a tűzesetekhez kapcsolódó hatósági, mérnöki, szakértői tapasztalatokat dolgozták fel a módszertan fejlesztése és a mentő tűzvédelem, tűzmegelőzés érdekében.