Kéményseprés


Elégedettek a kéményseprés ügyintézésével az ügyfelekElégedettek a kéményseprés ügyintézésével az ügyfelek
2019. július 18. 16:02

A legfrissebb piackutatás eredményei szerint ismét jól vizsgáztak a katasztrófavédelem ügyfélszolgálati dolgozói és a megyei kirendeltségek munkatársai. A júniusban végzett második telefonos piackutatást a kéményseprőipari tevékenységet ellátó igazgatóhelyettesi szervezet ügyfeleinek körében végezték, a kutatás a telefonos ügyintézéssel kapcsolatos elégedettséget vizsgálta.

Újabb települések a katasztrófavédelem kéményseprőinek körzetében Újabb települések a katasztrófavédelem kéményseprőinek körzetében
2019. július 02. 16:31

Július másodiki fordulónappal tizenkilenc Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. Abaújlakon, Abaújszolnokon, Fancsalon, Felsővadászon, Forrón, Gadnán, Gagybátorban, Gagyvendégin, Garadnán, Kupán, Monajon, Nyéstán, Pamlényen, Selyeben, Szászfán, Gibárton, Hernádcécén, Korláton és Vizsolyon lejárt az eddigi szolgáltató önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződése, így a területen az ingyenes lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve vette át.

Encsen is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak Encsen is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak
2019. március 04. 12:59

Március elsején a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hatezer lelkes Encs kéményseprési feladatait a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete vette át. A járásközpont csatlakozásával a megye 358 településéből már 260-ban a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerhétszáz háztartást és valamivel több, mint kétezer kéményt érint.

Udvariasságból és felkészültségből jelesUdvariasságból és felkészültségből jeles
2019. január 22. 14:39

Így értékelték a katasztrófavédelem kéményseprőipari ügyfélszolgálatának munkáját azok az állampolgárok, akik a 2018. december 3. és 15. között végzett országos ügyfél-elégedettségi felmérésen részt vettek. A telefonálók önkéntes alapon kapcsolódtak be a kutatásba, amelynek során öt kérdésre válaszoltak.

Az önkormányzati bérlakásokba a katasztrófavédelem kéményseprőit kell hívniAz önkormányzati bérlakásokba a katasztrófavédelem kéményseprőit kell hívni
2019. január 08. 08:10

Az Országgyűlés múlt év decemberében módosította a kéményseprőipari tevékenységről szóló törvényt, amelynek következtében a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú lakások bérlői is ingyenes ellátásra jogosultak.

Újévvel további félszáz település tartozik a katasztrófavédelem kéményseprőihezÚjévvel további félszáz település tartozik a katasztrófavédelem kéményseprőihez
2018. december 28. 08:51

Négy megye összesen 51 települése, közöttük Sopron, Szeged és Makó csatlakozik január elsejével a katasztrófavédelem kéményseprőinek ellátási területéhez. A százezer háztartást és több mint 150 ezer égéstermék-elvezetőt érintő változást a szolgáltatói szerződések lejárta indokolta. Immár tizenhét megye 2 ezer 652 települése tartozik a katasztrófavédelem szakembereinek feladatkörébe.

Rövidfilmmel a hosszú életértRövidfilmmel a hosszú életért
2018. november 16. 12:47

Péntektől vetíti a közmédia azt a társadalmi célú reklámfilmet, ami a kéményseprés fontosságára irányítja a figyelmet. A film arról szól, hogy a kémények karbantartására, állapotának megóvására, rendszeres ellenőrzésére szánt percek elenyészőek ahhoz képest, hogy mennyi időt nyerünk a nyugalommal, amelynek előfeltétele a biztonság.

Nyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott területNyolc zempléni településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprői által ellátott terület
2018. október 31. 14:54

Alsóregmec, Felsőberecki, Füzér, Háromhuta, Mikóháza, Tolcsva, Vámosújfalu és Vilyvitány tartozik november elsejétől a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területéhez. A szétszórtan fekvő nyolc községben a szolgáltatói szerződések lejárta miatt ellenőrzik mostantól a katasztrófavédelem szakemberei az égéstermék-elvezetőket minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül ezerötszáz háztartást és kétezer-nyolcszáz kéményt érint. A szervezet ellátási körébe immár összesen kétezer-hatszázegy település tartozik.

Folytatódik a kéményseprő szakmunkások képzése
2018. október 16. 12:11

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli tanintézetében október 15-én újabb osztály szakképzése kezdődött meg. A nyolcszáz órás kurzuson ez alkalommal huszonhét kéményseprő vesz részt.

Megkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyamMegkezdődött a negyedik kéményseprő mestervizsgára felkészítő tanfolyam
2018. október 08. 15:54

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli objektumában újabb kéményseprőmester-jelöltek kezdték meg a felkészülést október 8-án. A tanfolyam vizsgával zárul.

Indul a fűtésIndul a fűtés
2018. szeptember 25. 12:55

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

Újabb huszonhat kéményseprő vette át a bizonyítványátÚjabb huszonhat kéményseprő vette át a bizonyítványát
2018. szeptember 14. 13:24

Sikeresen befejezte tanulmányait és vizsgáit az ötödik kéményseprő-szakmunkás osztály. A hallgatók még március elején kezdték meg a nyolcszáz órás felnőttképzést a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézetében, és bizonyítványukat szeptember 13-án vették át.

Tovább bővül a katasztrófavédelem ellátási területeTovább bővül a katasztrófavédelem ellátási területe
2018. szeptember 04. 13:41

Szeptember elejétől a Bács-Kiskun megyei Csikéria településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területe. A változást ez alkalommal is a szolgáltatói szerződés lejárta indokolta. A Bácsalmási járásban fekvő, nyolcszáz lelket számláló kistelepülés csatlakozásával a megye 119 településéből már 108-ban a katasztrófavédelem szakemberei végzik az égéstermék-elvezetők időszakos ellenőrzését minden olyan háznál, ahol nincs bejegyzett vállalkozás. A változás körülbelül háromszáz háztartást és ötszáz kéményt érint.

Már most itt van a kémények karbantartásának ideje Már most itt van a kémények karbantartásának ideje
2018. július 10. 11:45

Noha még javában tart a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését már most elvégeztetni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

Két településsel bővül a katasztrófavédelem ellátási területeKét településsel bővül a katasztrófavédelem ellátási területe
2018. június 29. 12:22

Július elsejével újabb két településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. Ekkortól a Bács-Kiskun megyei Bácsszőlős és Jánoshalma kéményeit is a szervezet kéményseprői ellenőrzik és tisztítják. A változást a szolgáltatói szerződések lejárta indokolja.

További négy településen dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprőiTovábbi négy településen dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői
2018. június 01. 08:36

Június elsejétől négy dél-alföldi településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. A Bács-Kiskun megyei Bácsalmás, Kéleshalom, Rém és Tompa lakosai ezentúl a katasztrófavédelem kéményseprőjével egyeztetnek időpontot otthonuk égéstermék-elvezetőinek időszakos felülvizsgálata és tisztítása érdekében. A változást ez alkalommal is a szolgáltatói szerződések lejárta indokolja.

Konferencia a kéményseprés kérdéseirőlKonferencia a kéményseprés kérdéseiről
2018. május 10. 18:07

A katasztrófavédelem kéményseprőinek tartott idei első kétnapos továbbképzésnek ezúttal is a balatonföldvári Jogar Továbbképző Központ és Hotel adott otthont. A május kilenc és tizedikén lebonyolított tanácskozáson a közfeladat-ellátással kapcsolatos aktuális szakmai és ügyviteli kérdések, illetve azok megoldása volt terítéken. A szakmai találkozón a megyei kéményseprő-csoportvezetők, a gazdasági ügyintézők, továbbá a kéményseprőipari igazgatóhelyettesi szervezet vezetői és koordinátorai vettek részt.

Minden, amit a kéményseprésről tudni kellMinden, amit a kéményseprésről tudni kell
2018. április 23. 11:13

Az egyre melegedő időjárás következtében lassan szükségtelenné válik az otthoni tüzelő-fűtő berendezések napi szintű használata. Ilyenkor érdemes megtervezni és ütemezni a karbantartással, ellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat. Célszerű ugyanis nem a következő fűtési szezon előtti utolsó napokra halasztani ezeket a teendőket. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, a katasztrófavédelem az alábbi rövid útmutatóval igyekszik segíteni a lakosságot, ami tartalmazza a kéménysepréssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat:

Balotaszállással bővült a kéményseprői közfeladatban érintett települések köreBalotaszállással bővült a kéményseprői közfeladatban érintett települések köre
2018. április 04. 11:21

Áprilistól újabb Bács-Kiskun megyei településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének ellátási területe. Balotaszállás szolgáltatói szerződése március 31-i fordulónappal lejárt, ez indokolta a változást.

Szakmai konferencia a biztonság jegyébenSzakmai konferencia a biztonság jegyében
2018. március 22. 15:58

Széles körű szakmai összefogással rendezték meg március huszonkettedikén a jubileumi, X. Országos Kéménykonferenciát Kecskeméten. A találkozón az aktualitások kerültek terítékre: az előadók ismertették az átalakult kéményseprőipari tevékenységet, a kéményseprő gyakorlatot és tapasztalatokat, a tüzelőberendezések fejlődését, és kiemelten foglalkoztak a szén-monoxid okozta balesetekkel, illetve a környezetet kímélő, megfelelő tüzelőberendezésekkel is.

Újabb hét kéményseprőmester a katasztrófavédelem állományábanÚjabb hét kéményseprőmester a katasztrófavédelem állományában
2018. március 19. 10:15

A katasztrófavédelem újabb hét kéményseprőmesterét köszöntötte oklevelük átadásakor Kocsis Krisztián, a kéményseprőmestervizsga-bizottság elnöke a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál megtartott rendezvényen. A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének állományában dolgozók között immár minden ötödik szakember mester minősítésű.

Újabb kéményseprőszakmunkás-jelöltek az iskolapadbanÚjabb kéményseprőszakmunkás-jelöltek az iskolapadban
2018. március 05. 15:45

Március ötödikén harminckilenc munkavállaló 800 órás kéményseprő-szakképzése kezdődött meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézetében. Az elméleti és gyakorlati órák ez alkalommal is nappali munkarendben folynak, a vizsgák szeptember elejére várhatóak.

Kelebia kéményeinek ellenőrzése márciustól a katasztrófavédelem kéményseprőinek feladataKelebia kéményeinek ellenőrzése márciustól a katasztrófavédelem kéményseprőinek feladata
2018. március 01. 08:16

Márciustól Bács-Kiskun megye újabb települése, a Kiskunhalasi járás délkeleti sarkában fekvő határ menti község, Kelebia is a katasztrófavédelem kéményseprőinek ellátási területéhez tartozik. A változást ez alkalommal is a szolgáltatói szerződés lejárta indokolta.

Kunbaján és Mátételken is a katasztrófavédelem kéményseprői dolgoznak
2018. február 05. 14:06

Február másodikán Bács-Kiskun megye újabb két településén, Kunbaján és Mátételkén vette át a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete a lakossági kéményseprést. A változást ez alkalommal a szolgáltatói szerződések lejárta indokolta.

Országos konferencián a kéményseprő-ügyfélszolgálat munkatársaiOrszágos konferencián a kéményseprő-ügyfélszolgálat munkatársai
2018. február 02. 10:25

Február elsején – az idén első alkalommal – gyűltek össze az ország katasztrófavédelem által ellátott tizenhét megyéjéből és a központi call-centerből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő-ügyfélszolgálatának munkatársai, hogy közösen értékeljék az elvégzett munkát és áttekintsék az előttük álló feladatokat.

Egyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálónEgyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálón
2018. január 17. 12:28

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége. Az elektronikus időpontfoglalás amellett, hogy gyorsabb, a hibalehetőséget is csökkenti.

Újabb kéményseprőmesterek képzése kezdődöttÚjabb kéményseprőmesterek képzése kezdődött
2018. január 16. 15:03

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ közös szervezésében kéményseprőmesterek képzése kezdődött január 15-én. Ez a harmadik olyan kéményseprői mesterkurzus, amelyre a megyei ellátási csoportvezetők ajánlása alapján kerülhetnek be a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete legkiemelkedőbb kéményseprő-szakmunkásai.

December vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprőDecember vége óta nyilvános, mikor hova érkezik a kéményseprő
2018. január 10. 07:41

Január elsején változtak a kéményseprés egyes szabályai, ezek azonban nem érintik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének azt a kötelezettségét, hogy elkészítse az úgynevezett sormunka-ütemtervét, és ezt eljuttassa közvetve és közvetlenül is az állampolgárokhoz. Természetesen a szervezet ezt a feladatát elvégezte, még az év vége előtt elküldte azt az érintettekhez, közzétette honlapján is, de számos önkormányzat weblapján is olvasható.

Az egylakásos ingatlanba januártól kérésre érkezik a kéményseprőAz egylakásos ingatlanba januártól kérésre érkezik a kéményseprő
2017. december 28. 09:20

Az Országgyűlés döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Tíz megyében már befejeződött a sormunkaTíz megyében már befejeződött a sormunka
2017. december 05. 15:32

A katasztrófavédelem kéményseprői a szervezet ellátási területén lévő települések többségében már december elejére befejezték a sormunka szerinti ellenőrzéseket. Tíz megyében tehát már csak jövőre találkozhatnak az állampolgárok ütemterv szerint dolgozó szakemberrel. Van azonban körülbelül négyszáz olyan település az országban, ahol a kéményellenőrzések még folyamatban vannak, vagy a napokban kezdődnek meg. Ennek az oka nagyon egyszerű: a szervezet munkavállalói sokkal több kéményt ellenőriztek, mint amennyinek a létéről tudni lehetett.

Változások a kéményseprés terénVáltozások a kéményseprés terén
2017. október 18. 13:25

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Értekezleten a megyei kéményseprőcsoportok vezetői Értekezleten a megyei kéményseprőcsoportok vezetői
2017. október 05. 11:26

A kéményseprők megyei csoportvezetői október negyedikén havi értekezletet tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A kéményseprők táblagépein futó mobilalkalmazás használatának tapasztalatai és továbbfejlesztésének irányai mellett a szolgálati gépjárművek téli felkészítése, a kéményseprők képzésével és továbbképzésével kapcsolatos tervek, valamint a csoportvezetők munkavédelmi továbbképzése és az új ellenőrzési szabályzat megismerése is szerepelt a tárgyalt témák között.

Újabb kéményseprők  szereztek szakmunkás-bizonyítványtÚjabb kéményseprők szereztek szakmunkás-bizonyítványt
2017. október 02. 12:32

Szeptember 28-án újabb harminchárom kéményseprő vehette át a végzésről szóló dokumentumot a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban, helyüket az iskolapadban október másodikán egy új, harmincöt fős osztály foglalta el, a május óta tanuló szakmunkásjelöltek pedig október 16-19 között végeznek.

Folyamatos fejlesztések a kéményseprés területénFolyamatos fejlesztések a kéményseprés területén
2017. augusztus 10. 12:23

A közelmúltban a katasztrófavédelem bővítette a kéményseprői közszolgáltatáshoz szükséges eszközparkját. Erre azért volt szükség, mert az egy évvel ezelőtti induláshoz képest jelentősen bővült azon települések köre, amelyeken a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a lakossági sormunkát. Miközben a feladat átvételekor, 2016. július elsején 15 megye 1835 településén összesen 1 millió 800 ezer kémény került a katasztrófavédelem illetékességébe, addig 2017. augusztus elején már 17 megye 2582 településének összesen körülbelül 2 millió 700 ezer kéményét ellenőrzik és tisztítják a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervénél dolgozó kéményseprők.

A kéményseprők egy éve a tűzmegelőzés szolgálatábanA kéményseprők egy éve a tűzmegelőzés szolgálatában
2017. július 07. 10:26

Éppen egy évvel ezelőtt, tavaly július elején, Magyarország tizenöt megyéjének ezernyolcszázharmincöt településén vadonatúj eszközökkel és szakfelszerelésekkel kezdte meg a kéményseprőipari tevékenységet a katasztrófavédelem. Az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzése és műszaki felülvizsgálata az állampolgárok számára azóta térítésmentes.

Kiskunhalason augusztus 1-től végzi a kéményseprést a katasztrófavédelem
2017. július 03. 11:04

Kiskunhalas Város Önkormányzata és a Halas-Thermo Kistérségi Kéményseprőipari Kft. közszolgáltatási szerződése 2017. július 31-el jár le. A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve júliusban mindazon feladatokat elvégzi, amelyek ahhoz szükségesek, hogy augusztus elsején fennakadás nélkül átvegye a lakossági ingatlanok és társasházakban működő, osztatlan közös tulajdonú gyűjtőkéményekkel kapcsolatos sormunkát, és megkezdődhessen a füstelvezetők rendszeres ellenőrzése..

Kiskunhalason is a katasztrófavédelem szakemberei seprik a kéményeket
2017. június 30. 12:11

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason június 30-val lejár az önkormányzat és a kistérségi kéményseprőipari vállalkozó, a Halas-thermo Kft. közszolgáltatási szerződése. Július elsejétől a település lakossági ingatlanjaihoz tartozó égéstermék-elvezetők és a társasházakban működő, osztatlan közös tulajdonú gyűjtőkémények sormunkában végzett rendszeres ellenőrzése és műszaki felülvizsgálata a katasztrófavédelemhez kerül.

„Kéményseprőmesterré fogadom!”„Kéményseprőmesterré fogadom!”
2017. június 29. 16:49

A céhmesterek hivatalos jelmondatával köszöntötte a kéményseprőmester-képzésben végzetteket oklevelük átadásakor Kocsis Krisztián, a kéményseprőmestervizsga-bizottság elnöke június 29-én, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) dísztermében. A most mesterré fogadott tizenkilenc fővel együtt már száz ilyen minősítésű kéményseprő dolgozik a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetében. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ és a BKIK vezetőinek részvételével tartott ünnepségen a végzősök fogadalmat is tettek.

Konferencián a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezeteKonferencián a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete
2017. május 22. 12:31

Idei második konferenciáját tartotta május 18-19-én a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete Balatonföldváron. Az első körzetesített megye működésében és munkaszervezésében bekövetkezett változások mellett a kéményseprőipar és a gázipar lehetséges együttműködési területei is napirenden szerepeltek.

Újabb kéményseprők ültek iskolapadbaÚjabb kéményseprők ültek iskolapadba
2017. május 15. 11:52

Május tizenötödikén harmincnégy, eddig betanított munkásként dolgozó kéményseprő szakképzése kezdődött meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ péceli intézetében. Idén immár ez a harmadik teljes létszámú osztály, amely megkezdi 800 tanórás szakmunkás-tanulmányait. Az országos képzési jegyzék (OKJ) előírásainak mindenben megfelelő elméleti és gyakorlati idő várhatóan októberben telik le. Ezzel az osztállyal a következő fűtési szezon kezdetére újabb száz szakmunkással bővül a katasztrófavédelem kötelékében dolgozó képzett kéményseprők állománya.

Megújult a kéményseprő-ügyfélszolgálat weboldalaMegújult a kéményseprő-ügyfélszolgálat weboldala
2017. május 10. 13:07

Éjféltől lép működésbe a katasztrófavédelem kéményseprőipari honlapjának új felülete. Az átalakítással és fejlesztéssel egyszerűbbé és gyorsabbá válik az időpontfoglalás és megrendelés folyamata. A katasztrófavédelem ügyfelei várhatóan az eddiginél is nagyobb számban használják majd ügyeik intézésére a területi és időkorlátok nélkül működő honlapot.

Harmincnégy kéményseprőszakmunkás-jelölt az iskolapadbanHarmincnégy kéményseprőszakmunkás-jelölt az iskolapadban
2017. április 26. 12:19

A katasztrófavédelem újabb nyolcszáz órás OKJ-s kéményseprő-szakmunkás tanfolyamot indított április 24-én. A képzésen azok a civilek, illetve korábban más szakmában dolgozók vesznek részt, akik már hónapokkal ezelőtt úgy döntöttek, hogy kitanulják a kéményseprés fortélyait.

Megkezdte a kéményseprést a Békés megyei ellátási csoport
2017. április 21. 15:17

A katasztrófavédelem kéményseprői a héten Békés megyében is megkezdték a kéményseprőipari közfeladat ellátását. A szakemberek postaládákba dobott értesítők útján, két héttel az ellenőrzés előtt jelzik a tervezett sormunka ütemezett időpontját. A kéményellenőrzés az értesítők útján megajánlott első és második időpontban ingyenes.

Érdeklődők gyűrűjébenÉrdeklődők gyűrűjében
2017. április 09. 13:28

Naponta mintegy kétszáz érdeklődő látogatja meg a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének standját a Construma kiállításon. A szombat délután megtartott szabadtéri bemutatón is érdeklődők gyűrűjében gyulladt meg az a minikémény, amelyen a szakemberek a kéménytüzek szakszerű oltását szemléltették.

Kéménytűz a HUNGEXPO-nKéménytűz a HUNGEXPO-n
2017. április 06. 15:14

Idén április 5. és 9. között rendezik meg a Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítást a Hungexpo vásárközpontban. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság standján a kéményseprőipari tevékenységet ellátó szervezet munkájával ismerkedhetnek meg a látogatók a D pavilon 201B kiállítóhelyén. Megtekinthetik az új autókat, a kéményseprők új munkaruháját, állandó felszereléseit, de a kitelepített ügyfélszolgálaton helyben intézhetik kéménysepréssel kapcsolatos ügyeiket is. Április 8-án 15 órakor pedig élő kéménytűz-oltási bemutatót is láthatnak az érdeklődők.

Újabb tizennyolc kéményseprő vette át szakmunkás-bizonyítványát Újabb tizennyolc kéményseprő vette át szakmunkás-bizonyítványát
2017. február 27. 12:03

A kéményseprőiparban korábban betanított munkásként foglalkoztatott huszonegy jelentkezőből tizennyolc vehette át a kéményseprő szakképzettséget igazoló bizonyítványát február 27-én a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ által szervezett oklevélátadó ünnepségen. A rendezvénnyel éppen egy időben kezdődött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közösen szervezett kéményseprőmester-vizsgára felkészítő második tanfolyam is, amelyre ez alkalommal húsz, a katasztrófavédelemnél július óta dolgozó szakmunkás jelentkezett.

Konferencia a kéményseprőipari tapasztalatokról Konferencia a kéményseprőipari tapasztalatokról
2017. február 17. 14:35

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve Balatonföldváron rendezte meg február 16-17-én első konferenciáját. A rendezvény első napján a résztvevők a feladat átvétele óta szerzett tapasztalatokat vitatták meg és összegezték, majd a rövid távú fejlesztési irányok kerültek terítékre. A második nap témái között a tűzmegelőzési tapasztalatok, az ellenőrzés szerepe, valamint az ügyfélszolgálati rendszer szerepelt.

A számok tükrében…A számok tükrében…
2017. február 10. 12:36

Statisztikai adatokon keresztül mutatta be mai sajtótájékoztatóján a katasztrófavédelem 2016-os tevékenységét az országos főigazgató. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy kijelentette: a szervezet eredményes évet tudhat maga mögött.

Teljesültek a 2016-ra meghatározott célok Teljesültek a 2016-ra meghatározott célok
2017. február 09. 15:09

Így kezdte beszédét a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság február kilencediki évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén. A hagyományok szerint ezúttal is a rendezvényen adták át az elismerést az előző esztendőben kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szervezeteknek, tiszteknek, tiszthelyetteseknek.

Kéményseprési ügyekben a társasházak speciális helyzetben vannak Kéményseprési ügyekben a társasházak speciális helyzetben vannak
2017. február 03. 09:56

Az ellátási területünkhöz tartozó minden olyan társasházban és lakásszövetkezeti lakóépületben, ahol a kémény osztatlan közös tulajdonban van, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve végzi az égéstermék-elvezetők rendszeres ellenőrzését függetlenül attól, hogy az egyes lakások vagy önálló rendeltetési egységek milyen tulajdonban vannak. A tüzelő-, fűtőberendezés típusától függően esedékes évi vagy kétévi ellenőrzésekre a tervezett sormunka részeként, azaz külön megrendelés nélkül kerül sor.

Betanított kéményseprők képzése indult PécelenBetanított kéményseprők képzése indult Pécelen
2017. január 09. 13:42

A BM OKF Gazdasági Ellátó Központ és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ Kéményseprőipari Szakcsoportjának közös szervezésében január kilencedikén immár második alkalommal indult el az a tanfolyam, amely a szakképzettség nélküli jelentkezőkből betanított kéményseprőmunkásokat képez. A képzés az oktatási központ Péceli bázisán zajlik.

További nyolc település csatlakozikTovábbi nyolc település csatlakozik
2016. december 29. 11:54

Az újév újabb változást hoz a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási területében. 2017. január elsejétől Csongrád megye hét települése – Árpádhalom, Derekegyház, Fábiánsebestyén, Nagytőke, Nagymágocs, Szegvár, Szentes – és a Békés megyei Nagyszénás lakossági kéményeinek ellenőrzését és tisztítását is az BM OKF Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakemberei végzik. Ezzel immár az ország 2507 települése tartozik a katasztrófavédelem ellátási körébe.

Hova megy megrendelésre a kéményseprő?Hova megy megrendelésre a kéményseprő?
2016. december 15. 11:56

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve novemberben levélben tájékoztatta a gazdálkodó szervezet székhelyeként, telephelyeként, fióktelepeként bejegyzett ingatlanok használóit arról, hogy esetükben a kéményseprőipari tevékenységet megrendelés után a területi kéményseprőipari szolgáltató végzi. A katasztrófavédelem csak akkor lép be szolgáltatóként, ha az adott területen nem működik ilyen szolgáltató. Ezen ingatlanokba nem előzetes értesítés után érkezik a kéményseprő ellenőrizni, hanem megrendelés után, a munkáért pedig költségtérítést kell fizetni.

Hogyan juthatnak a gazdálkodó szervezetek a kéményseprőipari szolgáltatáshozHogyan juthatnak a gazdálkodó szervezetek a kéményseprőipari szolgáltatáshoz
2016. november 10. 13:49

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az ellátási területébe tartozó 17 megyében a lakossági sormunkát végzi, július elseje óta ingyenesen. Ugyanezt a sormunkát a gazdálkodó szervezetek részére az adott megyében, illetve ellátási területen nyilvántartásba vett kéményseprőipari egyéni vállalkozók vagy szolgáltató cégek teljesítik megrendelés alapján, költségtérítés ellenében.

Kéményseprőmesterek képzése indultKéményseprőmesterek képzése indult
2016. november 08. 12:16

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervénél eddig kiemelkedő teljesítményt nyújtó és több mint ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező tizenkilenc kéményseprő szakmunkás kezdte meg november 7-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében indított felkészítő tanfolyamot, amely kéményseprőmester-vizsgával zárul majd.

Egyre nagyobb területet látnak el a katasztrófavédelem kéményseprőiEgyre nagyobb területet látnak el a katasztrófavédelem kéményseprői
2016. október 25. 17:21

November elsejétől Csongrád városa, valamint Bács-Kiskun megye és Baranya megye jelentős része a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének ellátási köréhez kerül. Ezzel immár 2499 településen gondoskodnak a szervezet alkalmazásában álló szakemberek a lakossági tulajdonban lévő kémények rendszeres tisztításáról és biztonságos működésének ellenőrzéséről.

Kéményseprés – bővül a katasztrófavédelem ellátási körzeteKéményseprés – bővül a katasztrófavédelem ellátási körzete
2016. szeptember 30. 14:37

Október 1-jétől újabb két megyében, Tolnában és Zalában veszi át a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezeti egysége a kéményseprési feladatokat, rajtuk kívül Baranya megye kilenc településével – Himesháza, Erdősmárok, Geresdlak, Görcsönydoboka, Maráza, Palotabozsok, Szebény, Szűr, Véménd – is bővül a ellátási terület.

Már több ezer kérdésre válaszolt a kéményseprőipari ügyfélszolgálati csoportMár több ezer kérdésre válaszolt a kéményseprőipari ügyfélszolgálati csoport
2016. augusztus 25. 13:54

A kéményseprőipari tevékenység működésének támogatására létrehozott ügyfélszolgálat naponta több száz, telefonon és írásban beérkező kérdésre válaszol. Július elsején a kéményseprési közfeladat átvételének napja óta állja a telefonhívások folyamatos rohamát a Diósy Lajos utcai épületben működő központi kéményseprő ügyfélszolgálat. A működés első két hónapja alatt több mint kilencezer kérést, kérdést oldottak meg.

Soha ne adjon készpénzt a kéményseprőnek!Soha ne adjon készpénzt a kéményseprőnek!
2016. július 29. 12:45

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete állományába tartozó kéményseprők nem kérnek és nem is vesznek át készpénzt az ügyféltől. A megrendelésre végzett munkák díját kizárólag számviteli bizonylat ellenében, átutalással lehet rendezni. A katasztrófavédelem kéményseprőjét egyértelműen azonosítja munkaruhája és szolgálati igazolványa. Az állampolgárokat arra kérjük, hogy a katasztrófavédelem kéményseprő munkatársától kérjék el igazolványát és ellenőrizzék személyazonosságát.

Mindent egy oldalonMindent egy oldalon
2016. július 01. 09:08

A kéményseprői közfeladat átvételének napján, ma éjfélkor elindult a katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenységét bemutató honlap. Az oldallal célunk a lakosság lehető legszélesebb körének tájékoztatása, a katasztrófavédelem ellátási területén tevékenykedő kéményseprők munkájának közérthető, átlátható bemutatása.

Vadonatúj kéményseprőipari eszközökkel és szakfelszerelésekkel indul a munkaVadonatúj kéményseprőipari eszközökkel és szakfelszerelésekkel indul a munka
2016. június 30. 16:55

Július 1-jétől átalakul a kéményseprőipari szolgáltatás: amellett, hogy több mint ezernyolcszáz településen a katasztrófavédelem veszi át, a kéményellenőrzés a holnapi naptól az állampolgárok számára térítésmentes is lesz. A tevékenységhez használt technikai eszközöket és szakfelszereléseket a szervezet csütörtök délelőtt sajtótájékoztatón mutatta be a média képviselőinek.

Kéményseprők a katasztrófavédelemnél
2016. június 15. 09:03

Ma írják alá munkaszerződésüket a katasztrófavédelem állományába elsőként felvett kéményseprők. Június 15-én összesen ötvenkét, korábban is a kéményseprőiparban dolgozó kéményseprőmester és ügyfélszolgálati munkatárs kerül állományba, akik ettől kezdve a központi és a megyei ellátási csoportok vezetői, csoportvezető-helyettesei és ügyfélszolgálati munkatársai lesznek.

Április végéig jelentkezhetnek a kéményseprőkÁprilis végéig jelentkezhetnek a kéményseprők
2016. április 15. 11:47

Az eredeti kiírás szerint április 15-ig jelentkezhettek a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervéhez azok a kéményseprő szakmunkások és mesterek, akik a szervezetnél vállalnának munkát. A jelentkezők és az érdekvédelmi képviselet jelzései alapján a katasztrófavédelem a határidőt április végéig meghosszabbítja annak érdekében, hogy minden érdeklődő elküldhesse jelentkezését.

Még egy hétig jelentkezhetnek a kéményseprők a katasztrófavédelemhezMég egy hétig jelentkezhetnek a kéményseprők a katasztrófavédelemhez
2016. április 08. 12:03

A pályázataikat még április 15-ig benyújtó kéményseprőszakmunkás- és kéményseprőmester-vizsgával rendelkező szakemberek július 1-től biztos állásban, biztos fizetésre számíthatnak, ami többnyire magasabb lesz az eddigi bérüknél.

Tizenöt megyébe keresnek kéményseprőket
2016. március 24. 12:17

A katasztrófavédelem Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyei munkára keres kéményseprő szakembereket és -mestereket. Jelentkezni április 15-ig lehet, a munka július 1-én kezdődik.

Változások a kéményseprésbenVáltozások a kéményseprésben
2015. december 29. 11:24

A kéményseprőipari tevékenységről szóló törvény, valamint a kéményseprőipari szerv kijelöléséről szóló kormányrendelet alapján 2016. július 1-jétől módosul a kéményseprőipari közszolgáltatás. E naptól kezdve a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve látja el a kéményseprőipari tevékenységet azokon a településeken, ahol jelenleg a katasztrófavédelem által kijelölt közérdekű szolgáltató biztosítja az átmeneti ellátást, továbbá ott, ahol az önkormányzat 2016. július 1-jével felmondja a közszolgáltatási szerződését.