Hírek


Tűzmegelőzés és tűzoltás a MikulásGyárbanTűzmegelőzés és tűzoltás a MikulásGyárban
2019. december 02. 09:01

Már hagyománynak tekinthető, hogy a katasztrófavédelem is kiveszi a részét a MikulásGyárként ismert karácsonyi rendezvényből. Az idén immár második alkalommal a budapesti Millenárison felállított központban gyűjtik a rászoruló családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint a jó állapotú könyveket és játékokat.

Krízisintervenció, egészségmegőrzés, pszichológiaKrízisintervenció, egészségmegőrzés, pszichológia
2019. november 29. 17:09

A humánszolgálat-vezetők részére tartott konferenciát a katasztrófavédelem november 28-29-én Balatonföldváron, a Hotel Jogar Továbbképző Központban.

Elindult a második magyar segélyszállítmány AlbániábaElindult a második magyar segélyszállítmány Albániába
2019. november 29. 12:55

November huszonkilencedikén, a déli órákban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete elől elindult a Magyar Kormány segélyszállítmánya a földrengés sújtotta Albániába.

Már ég az első adventi gyertya a katasztrófavédelem koszorújánMár ég az első adventi gyertya a katasztrófavédelem koszorúján
2019. november 29. 10:59

Bensőséges ünnepség keretében gyújtotta meg a főigazgató az első gyertyát a katasztrófavédelem koszorúján. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendezvényén a Katasztrófavédelem Központi Zenekara működött közre abban, hogy az idő a gyertyagyújtás idejére kissé lelassuljon, és az adventi időszak meghitten kezdődhessen.

Advent idején több a lakástűzAdvent idején több a lakástűz
2019. november 29. 09:25

Vasárnap gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal kezdetét veszi az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy a tűzoltókra várakozás időszaka legyen.

A legjobb helyre kerültek az oktatási központ könyvadományaiA legjobb helyre kerültek az oktatási központ könyvadományai
2019. november 27. 07:29

A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ mintegy négyezer könyvet adományozott a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének. A könyv- és jegyzetgyűjtemények képletes átadását november 26-án, a komáromi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon tartották meg ünnepélyes keretek között.

Bajba jutott légi járművek – gyakorlat DebrecenbenBajba jutott légi járművek – gyakorlat Debrecenben
2019. november 26. 13:24

Műszaki meghibásodás miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania november huszonhatodikán délelőtt egy személyszállító repülőgépnek a debreceni reptéren. A gép landolás közben azonban összeütközött egy engedély nélkül felszálló helikopterrel. A légi járművek kigyulladtak, utasai megsérültek. Szerencsére mindez csak egy összevont mentési gyakorlat forgatókönyve szerint történt meg. A gyakorlatnak a nem olyan régen átadott gróf Széchenyi Ödön Tűzoltó Kiképző Akadémia adott otthont.

Évet értékelt a Tűzvédelmi Tanácsadó TestületÉvet értékelt a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület
2019. november 25. 14:36

Idei utolsó ülésén a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület egyebek mellett az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban végigvitt változásokkal, a katasztrófavédelem műveleti és ügyeleti szolgálataival, valamint az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok pályázataival foglalkozott.