Szervezetünk hírei


Tűzmegelőzés és tűzoltás a MikulásGyárban
2019. december 02. 09:01
Tűzmegelőzés és tűzoltás a MikulásGyárban Már hagyománynak tekinthető, hogy a katasztrófavédelem is kiveszi a részét a MikulásGyárként ismert karácsonyi rendezvényből. Az idén immár második alkalommal a budapesti Millenárison felállított központban gyűjtik a rászoruló családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint a jó állapotú könyveket és játékokat.
A MikulásGyárat most sem csak adományozók látogatják, hanem óvodások és kisiskolások is, akik bepillantást nyerhetnek a Mikulás titkos műhelyébe, és érdekes programokon vehetnek részt.
 
Az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottság a korábbi évekhez hasonlóan az idén is jelen volt szombaton a Mindennapi hősök napján, a MikulásGyárhoz kapcsolódóan a Millenáris parkban megrendezett eseményen. A rendezvény látogatói játékos formában ismerkedhettek meg a tűzoltással, a tűzoltók munkájával. Megnézhették a tűzoltóautót, kipróbálhatták, hogyan oltanak el egy valódi tüzet, persze szimulált körülmények között, tűztálcával és puttonyfecskendővel. A magyar gyerekek mellett szép számmal öltöttek apró tűzoltóruhát és gyereksisakot az éppen hazánkban tartózkodó külföldiek is. 
 
Lehetett papír tűzoltóautót is készíteni, színezni és tűzmegelőzési tesztet kitölteni. A bátor gyerekek a feladatok sikeres végrehajtásáért apró ajándéktárgyakat kaptak.
 
A katasztrófavédelem munkatársai tájékoztatták az érdeklődőket arról, miként lehet elkerülni az aktuális és az ünnepekhez kapcsolódó tűzveszélyes helyzeteket, és hogyan kell viselkedni akkor, ha már bekövetkezett a baj. A MikulásGyár december 21-ig várja az érdeklődőket.
 
 
Fotó: Barta-Vámos László tűzoltó őrnagy

Kapcsolódó képek:
Tűzmegelőzés és tűzoltás a MikulásGyárban Tűzmegelőzés és tűzoltás a MikulásGyárban Tűzmegelőzés és tűzoltás a MikulásGyárban
További képek a galériában