Szervezetünk hírei


Krízisintervenció, egészségmegőrzés, pszichológia
2019. november 29. 17:09
Krízisintervenció, egészségmegőrzés, pszichológia A humánszolgálat-vezetők részére tartott konferenciát a katasztrófavédelem november 28-29-én Balatonföldváron, a Hotel Jogar Továbbképző Központban.
Az értekezletet Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője, a továbbképzés házigazdája nyitotta meg, majd dr. Lénárt Ágotának adta át a szót, aki a Testnevelési Egyetem Pszichológiai és Sportpszichológiai Tanszékének vezetője, egyben a krízisintervenciós csoport tagja. A tanszékvezető előadásában a tömegszerencsétlenségek, természeti katasztrófák felszámolása során szerzett több évtizedes tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.
 
Krauzer Ernő rendőr ezredes, a Belügyminisztérium Rendészeti Vezető-kiválasztási, Vezetőképzési és Továbbképzési Főosztályának vezetője a belügyi továbbképzés rendszerébe tartozó tanfolyamokról, fejlesztésekről, aktuális feladatokról és várható változásokról beszélt a szolgálatvezetőknek.
 
Ezt követően a Honvédkórház múltját, jelenét, jövőjét dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója vázolta fel.
 
Az egészségmegőrzés keretében az ülőmunka okozta mozgásszervi betegségek megelőzésének fontosságáról és lehetőségeiről Vásárhelyi-Nagy Ildikó gyógytornász értekezett, és egy gyakorlati bemutató keretében meg is mozgatta a jelenlévőket.
 
A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatokat a hallgatóság dr. Horváth Ádám rendőr ezredessel, a Belügyminisztérium Személyügyi Főosztályának vezetőjével vitatta meg.
 
A hivatásos életpálya támogatásának külföldi helyzetéről és módszereiről Juhász Attila tűzoltó százados, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humánszolgálatának vezetője beszélt.
 
Az értekezlet második napján Kovács Péter tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezető pszichológusa tartott tréninget a humánszolgálat-vezetők részére.
 
Az értekezlet zárásaként Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes értékelte az elmúlt időszak eredményeit.
Fotó: Kiss Mónika tű. őrnagy – BM OKF

Kapcsolódó képek:
Krízisintervenció, egészségmegőrzés, pszichológia Krízisintervenció, egészségmegőrzés, pszichológia Krízisintervenció, egészségmegőrzés, pszichológia
További képek a galériában