Szervezetünk hírei


Kommunikációs ismereteket tanultak a tűzvizsgálók
2019. november 08. 13:09
Kommunikációs ismereteket tanultak a tűzvizsgálók Nyolcadik alkalommal szervezte meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnázium a tűzvizsgálók egyhetes, kommunikációs képzését. A területi szervek tizennégy tűzvizsgálója vett részt a felkészítésen, amelyet az országos tűzoltósági főfelügyelőség és az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály készített elő. A képzésen az vehetett részt, aki elvégezte a tűzvizsgálók alaptanfolyamát és a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Dunakeszi Oktatási Központjában a tűzeseti helyszínelői képzést.
A tanfolyam során a hallgatók elméleti és gyakorlati ismereteket szereztek a kihallgatás és a meghallgatás taktikájából és módszertanából. A jogszabályi ismeretek mellett megismerkedtek a verbális és a nonverbális kommunikáció tűzvizsgálatban betöltött szerepével.
 
A tanfolyam az átlagosnál több gyakorlati feladatot tartalmazott. A tréningen résztvevők szerepjátékok során gyakorolták az ügyfelekkel, tanúkkal való kapcsolatfelvétel különböző formáit, a meghallgatások módszereit, taktikáját, a kommunikáció tudatos irányítását.
 
A továbbképzés pénteken vizsgával zárult, azok sikeres teljesítésével már 119 tűzvizsgáló rendelkezik ezzel a végzettséggel.
 
Fotó: Fentor László

Kapcsolódó képek:
Kommunikációs ismereteket tanultak a tűzvizsgálók